Tentoonstelling ‘NIEUWE JAS’
In het Cuypershuis te Roermond is van 13 september 2022 t/m 10 april 2023 de tentoonstelling ‘NIEUWE JAS’ te zien met werk van de Roermondse kunstenaar Daniël Heynen.

Patronen komen voor in alle tijden en alle culturen. Ze verlevendigen de woonomgeving van mensen en zorgen voor sfeer. De patronen, die Pierre Cuypers heeft gebruikt in zijn werk, vormden de inspiratiebron voor deze expositie van Daniël Heynen.

De complexe patronen, die Cuypers in zijn gebouwen aanbrengt, vormen de inspiratiebron voor Heynen. Hij transformeert vervlogen tijden naar hedendaagse composities en steekt ze in een nieuwe jas. Zijn kleurrijke illustraties geven een moderne twist aan het klassieke werk van Cuypers.

Daniël Heynen
De creatieve invloeden van zijn ouders zorgden voor een vruchtbare voedingsbodem. De Roermondse binnenstad wekte bij hem het gevoel voor historie op. Maar vooral de architectonische vormen in het werk van Cuypers bewondert hij. Na zijn grafische opleiding in Eindhoven is hij nu werkzaam als grafisch designer.

NIEUWE JAS
In de expositie ‘NIEUWE JAS’ confronteert Heynen zijn werk met originele beelden uit de ateliers van Pierre Cuypers. Een begeleidende film geeft inzicht in de denk- en werkwijze van Heynen. Heynen heeft voor de jonge bezoeker een speurkaart gemaakt om zijn en Cuypers’ werk te ontdekken.

Vergeet niet om een telefoon en oortjes mee te nemen. Kunstenaar Daniël Heynen heeft namelijk QR codes bij diverse objecten geplaatst. Hiermee is een audio fragment te beluisteren met uitleg over het kunstobject.