Cuypershuis heeft een nieuwe vaste presentatie over het leven en werk van de Roermonds architect/ontwerper Pierre Cuypers. Daarvoor zijn wij op zoek naar vrijwilligers die onze vaste medewerkers willen ondersteunen op het gebied van receptie, café, rondleidingen en museumlessen.

Het werk

Welke werkzaamheden je uitvoert hangt af van je talenten en interesses, we geven ieder een zo toepasselijk mogelijke rol. Zo hebben we receptie en café vrijwilligers nodig, rondleiders en museumdocenten. Je wordt voorbereid op de werkzaamheden met instructies en een speciale rondleiding door het museum.

Het Cuypershuis is voor het publiek geopend van dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur, beschikbaarheid in het weekend is een pré. Voor het onderwijs is het museum geopend elke doordeweekse dag van 8.30 tot 11 uur. De werkzaamheden vinden plaats op deze tijdstippen en het aantal werkuren per week is variabel.

Wat wij bieden

Als vrijwilliger van het Cuypershuis krijg je een kleine onkosten vergoeding. Daarnaast kun je zo nieuwe vaardigheden opdoen, nieuwe mensen leren kennen en natuurlijk een maatschappelijke bijdrage leveren.  We zullen af en toe trainingen en bijeenkomsten organiseren waarbij vrijwilligers centraal staan.

Ben je beschikbaar voor vrijwilligerswerk? En wil je graag, met ons, het publiek kennis laten maken met het werk van Cuypers? Stuur dan even een mailtje naar museum@roermond.nl