Eigentijds eerbetoon
Iets meer dan een eeuw na zijn overlijden nodigen regisseur Bart Segers en producent Henk Sillen u uit voor een opwindende reis door het leven van deze inspirerende architect en bijzondere kunstenaar.

Met Muziektheater Cuypers brengen zij een eigentijds eerbetoon aan de grootmeester van de neogotiek, die de Nederlandse architectuur in de negentiende eeuw nieuw leven inblies. Het Cuypershuis, de Teekenschool en de renovatie van de Munsterkerk in Roermond, het Rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam, Kasteel de Haar in Utrecht, meer dan honderd kerken. Het zijn slecht enkele voorbeelden van zijn imposante nalatenschap, die met postuum eerherstel voor de grootmeester in binnen- en buitenland wordt geprezen.

Nieuwe Jas
Muziektheater Cuypers steekt het levensverhaal van Cuypers in een nieuwe jas. Gebracht door een topcast van professionals, aankomende talenten en amateurs, die Cuypers levensloop op luchtige wijze de revue laten passeren. Een unieke theatrale en muzikale ervaring, ondersteund door moderne decors, visuele effecten en spannende choreografie. Soms intiem, soms sferisch en meeslepend. Muziektheater Cuypers heeft bovendien de primeur om het nieuwe theaterseizoen te openen in het geheel gerenoveerde Theater De Oranjerie in Roermond, de stad van Cuypers. Kortom, een verrassende productie die u niet wilt missen.

Kaartverkoop
Muziektheater Cuypers staat vijf keer op de planken, van 13 t/m 17 september 2023. De kaartverkoop start op 8 mei. Meer informatie en kaartverkoop via www.theaterhotelroermond.nl.

Muziektheater Cuypers.png