Gratis entree
Op 1 & 2 april is het Cuypershuis voor iedereen gratis toegankelijk. Een unieke kans om het museum een bezoekje te brengen. Onze vaste presentatie “Dichter bij Cuypers” vertelt het verhaal over de beroemde architect Cuypers, over hoe hij het met zijn persoonlijkheid, ambitie en moderne ondernemersgeest klaarspeelt om grote opdrachten binnen te halen én uit te voeren. Ook kun je een bezoek brengen aan de tentoonstelling “NIEUWE JAS” van de Roermondse kunstenaar Daniël Heynen. De complexe patronen, die Cuypers in zijn gebouwen aanbrengt, vormden de inspiratiebron voor Heynen. Hij transformeert vervlogen tijden naar hedendaagse composities en steekt ze in een “NIEUWE JAS”. Zijn kleurrijke illustraties geven een moderne twist aan het klassieke werk van Cuypers.

Deel je museumkaart!
Tijdens de Museumweek hebben de 1,4 miljoen museumkaarthouders de mogelijkheid om hun kaart te delen met een ander persoon die geen museumkaart heeft. Op deze manier kunnen ook mensen die nauwelijks in het museum komen genieten van een gratis cultureel dagje uit! Musea controleren deze week niet of de getoonde museumkaart daadwerkelijk van de bezoeker zelf is. Per museumkaart mag er één bezoeker naar binnen. De bezoeker komt dus in plaats van de kaarthouder. In het Cuypershuis geldt deze actie vanaf 4 tot en met 7 april.

Finissage NIEUWE JAS
Gemeente Roermond investeert volop in nieuwe cultuurmakers en kunstenaars. Op 2 april (14:00 – 15:30) zal wethouder Felix van Ballegooij, in het Cuypershuis, de aftrap geven voor de regeling: MAAKPLAATS. Een unieke meerjarige subsidieregeling voor makers en kunstenaars om hun talenten verder te ontplooien en bijzondere projecten te realiseren. Een uniek project vanuit MAAKPLAATS is de tentoonstelling NIEUWE JAS, die momenteel te zien is in het Cuypershuis. De finissage op 2 april is inclusief meet-en-greet met Daniël Heynen. De expositie: NIEUWE JAS is nog te zien tot en met 10 april! Kijk voor meer informatie naar deze flyer!