Tussen 25 augustus en 6 oktober 2019 wordt met een expositie en via een crowdfundingsactie op Voordekunst.nl bezoekers en geïnteresseerden overtuigd dat deze reconstructie van het gedecoreerde plafond noodzakelijk is. 

Het juiste moment

Het Cuypershuis start begin 2020 met de inrichting van een nieuwe vaste presentatie. Dit is ook hét moment om ook het Cuypersplafond te herstellen en weer zichtbaar te maken voor het museumpubliek.

De reconstructie gaat in totaal € 40.000 kosten. Het Cuypershuis heeft middelen gevonden om met de voorbereidende werkzaamheden te starten, maar heeft hulp nodig om het plafond weer in originele vorm en kleur te herstellen. Hiervoor is nog een bedrag van € 17.500 nodig, dat via crowdfunding bij elkaar wordt gebracht.

Reconstructie Cuypersplafond

De eerste fase van de reconstructie is inmiddels gestart: het kleurenonderzoek door Claudia Junge van SRAL (ook verantwoordelijk voor de beschilderingen in het Rijksmuseum). De offertes voor technische kwesties liggen klaar en voor de uiteindelijke reconstructie van het plafond is contact gelegd met de MBO opleiding van SintLucas in Boxtel. Door samen te werken met studenten van de opleiding ‘Decoratie- en restauratieschilder’ wordt ook de kennis over Cuypers’ decoraties overgedragen op de nieuwe generatie restauratoren.

Voor deze laatste fase is nog geld nodig. Helpt u mee om het Cuypersplafond weer kleur te geven? Doneer uw gift tussen 25 augustus en 6 oktober 2019 via: www.voordekunst.nl of laat uw donatie achter in het Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1 in Roermond.

In de link hieronder wordt verteld waarom dit plafond zo belangrijk is en wat er precies moet gebeuren om het weer zichtbaar te maken voor het publiek.

Voor dit project worden wij gesteund door:

RoermondseStichtingLogo2.jpg
LOGO 2 ROCKWOOL 2017.jpg
Logo PL kleur RGB.jpg