En dat werd volop gedaan, niet alleen via Instagram ook via mail stroomden de foto’s van het markante museumgebouw binnen. De jury kon kiezen uit een groot aanbod van foto’s van het logo boven de hoofdingang, de rode passer vanuit diverse standpunten, reflecties in de ramen, doorkijkjes en details van het gebouw. Uiteindelijk vielen er twee foto’s in de prijzen.

Foto van de passer – Nick Marlow
“Het typische beeld van het Cuypershuis, maar dan anders vastgelegd.”

Winnaar Nick Marlow - cuypers huis - orgineel.jpg

Deze foto van de rode passer sprong er duidelijk uit voor de jury. De compositie in het beeld is goed in balans, de passer en de gevel van het museum vormen twee losse elementen en toch één duidelijk herkenbaar beeld. De passer op de voorgrond staat lekker in de ruimte en het geheel omsluit elkaar mooi.

Foto van de houtloods – Thieu Smeets
“Je gaat als bezoeker zoeken en kijken naar waar deze foto is gemaakt.”

Winnaar Thieu Smeets.JPG

De fotograaf is iemand die op details let en creatief met een mooi lijnenspel een frisse en andere blik op het gebouw geeft. Je bent verbaasd dat dit ook een onderdeel is van het museumcomplex! De foto past daarom goed bij het verhaal van het woonhuis en de werkplaats van Pierre Cuypers. Door de versieringen in het hout zo gedetailleerd te fotograferen ziet de jury een typisch herkenbaar element van Cuypers terug.

Fotografiewedstrijd Cuypershuis
De winnende inzendingen worden de nieuwe profielfoto’s op de sociale mediakanalen van het Cuypershuis. Verder ontvangen de fotografen een mooie afdruk van hun eigen werk.

De winnaars zijn geselecteerd door een vakjury die bestaat uit de fotografen Maartje van Berkel, John Peters en Jack Mestrom. Selectiecriteria waren creativiteit, de herkenbaarheid van het Cuypershuis en de technische kwaliteit van de foto.