1. Donderdag Woldag!: Duurzame keuzes
    Donderdag 4 april 14.30-16.30 @ Cuypershuis

Met de andere deelnemers bepalen we op welke wijze we elkaar het beste inspireren in het maken van duurzame keuzes. Samen gaan we aan de slag als creatieve denktank. We laten ons inspireren door de tentoonstelling Onder de Wol om zoveel mogelijk nieuwe ideeën te bedenken tijdens een leuke creatieve sessie. De beste ideeën werken we concreet uit.

  1. Donderdag Woldag!: Verbinden van ideeën
    Donderdag 2 mei 14.30-16.30 @ Cuypershuis

Dit is de laatste Donderdag Woldag in het kader van de tentoonstelling Onder de Wol. De afgelopen maanden zijn tijdens de Woldagen veel ideeën, tips en meningen de revue gepasseerd. Tijdens deze laatste activiteit van Donderdag Woldag gaan we samen de beste ideeën selecteren die inspireren naar een duurzamer leven! Alle ideeën komen samen in een vilt-kunstwerk ter herinnering aan Donderdag Woldag.

Meld je aan via deze link!

De bijeenkomsten Woldag! vinden plaats in het Cuypershuis en zijn gratis toegankelijk.

Aanmelden is verplicht en kan via de link op de website!

 

Woldag! gaat ook ‘on tour’ in de maanden januari, februari en maart 2024. 

Woldag! on tour – doe en praat mee!
Woldag! komt naar je toe. Woldag! gaat op pad buiten de muren van het museum omdat jouw ervaring en ideeën heel belangrijk zijn. In een bijeenkomst ga je aan de slag met wol en wordt er gepraat over een gezonde aarde nu en in de toekomst. Je hoeft niets te weten over wol, klimaat, milieu, natuur, energie, enz. maar wel je kijk op de wereld en je gedachten over bepaalde onderwerpen willen delen met de andere deelnemers en ons. De ideeën, oplossingen, vragen en wensen worden bij elkaar gebracht en opgeschreven om de Gemeente Roermond te helpen met het ontwikkelen van nieuw beleid.

Het onderwerp tijdens Woldag! is:
Hoe kunnen groene innovaties een gezondere wereld creëren, wat betekent dat voor ons en hoe kunnen wij als wereldbewoners anders gaan denken (‘omdenken’) en een bijdrage leveren?

Maak kennis met de wereld van groene energie-innovatie en haar impact op ons dagelijks leven. De vraag naar groene energie blijft groeien en er zijn tal van nieuwe ontwikkelingen. Maar ‘iets nieuws’ introduceren en gebruiken is niet altijd gemakkelijk of vanzelfsprekend. Want wat betekent dat voor ons dagelijks leven en wat kost het? Van een probleem een mogelijkheid maken. Dat is omdenken! “De beste manier om met veranderingen om te gaan, is om ze zelf te creëren” (www.omdenken.nl)

Hoe kun je duurzame keuzes maken in je dagelijkse leven? Ontdek samen met de andere deelnemers hoe je duurzame keuzes kunt maken in je dagelijkse leven en werk gezamenlijk aan het creëren van een hand-out vol tips en inzichten om anderen te helpen en inspireren.

  1. Woldag bij Maximina, vrouwencentrum in Roermond
  2. Woldag bij De Groene Transformator in Roermond
  3. Woldag bij
  4. Woldag bij
  5. Woldag bij

 

Woldag! gaat ‘on tour’ in de maanden januari, februari en maart 2024.

Via de website en social-media wordt alle informatie gedeeld, dus volg ons!