Opera Cellissimo is een dynamische en originele combinatie van de menselijke stem en de stem van een instrument: in dit geval de cello. Luisteren naar de concerten van Petronella Torin en Egita Gielen is een compacte en intieme muzikale reis door de meesterwerken van 's werelds grootste verhalen.

Sopraan Egita Gielen en cellist Petronella Torin zijn twee professionele musici die hun hele leven hebben gewijd aan hun grootste passie: het spelen van muziek voor mensen, van opera, musicals tot volksmuziek.

Egita Gielen maakte haar operadebuut in 2008 in de rol van Gretel in Humperdincks ‘Hänsel und Gretel’ met het Liepaja Symfonieorkest, onder leiding van dirigent Viesturs Gailis.

Petronella Torin werkte als freelance musicus in het koninklijk theater van Luik, Parijs, Luxemburg en Brussel. Samen met het Deense jeugdensemble ‘Nordic Light’ maakte ze een CD. Naast cellolessen en mentale training voor muzikanten, verzorgt ze ook persoonlijke concerten bij mensen thuis.

De entree is € 10,-. Reserveren kan via 0475 – 359 102 of museum@roermond.nl. Het concert in het Cuypershuis vindt plaats in kader van de eerste editie van het kamermuziekfestival Buitenkamers. Het volledige programma vindt u hier >

Buitenskamers_logo_zw.png