• Kinderboekenweek 2023: 'Bij mij thuis'
  • 2023-10-15T12:00:00+02:00
  • 2023-10-15T14:30:00+02:00
  • Het landelijke thema voor Kinderboekenweek is ‘Bij mij thuis’. Reden voor het Cuypershuis en bibliotheek Bibliorura om de handen ineen te slaan. Op zondag 15 oktober zal het Cuypershuis het decor zijn van verschillende activiteiten die voor basisschoolleerlingen worden georganiseerd. Deelnemers dienen zich vooraf aan te melden.

Voor de middenbouw

 Onder begeleiding van een museumdocent worden de leerlingen uitgedaagd om de maquettes van Ingeborg Meulendijks goed te bestuderen en hier vervolgens samen over in gesprek te gaan. Leerlingen worden hierbij gestimuleerd om zich een mening te vormen over het kunstwerk, deze te kunnen verwoorden, te leren van standpunten van anderen en om de fantasie te gebruiken.

 Vervolgens neemt dezelfde groep deel aan een workshop. Men kan kiezen voor ‘Cuyperspatroon met 3D pen’ of ‘Gipsgieten’. Het CH beschikt over 2 werkende 3D pennen, de bibliotheek heeft er 20. Er zijn reeds 29 voorgegoten gipsen huisjes klaar.

Voor de bovenbouw:

 Schrijfster Annemarie Jongbloed komt vertellen over haar boek ‘De meestervervalser’. Nicole Kleinen van kinderboekhandel De kleine Tovenaar zal hierbij aanwezig zijn met een stand met boeken die aangekocht kunnen worden door de bezoekers. Deze stand staat bij de hoofdingang tussen de winkel en het café.

Ook deze groep neemt vervolgens deel aan een workshop met de 3D pen of gipsgieten.

Kijk voor meer informatie over de Kinderboekenweek naar deze flyer en meld je aan via deze website!