• Cuypersweekend
  • 2018-06-09T11:00:00+02:00
  • 2018-06-10T16:30:00+02:00
  • Het Cuypershuis organiseert een Cuypersweekend in Roermond, met diverse activiteiten als speciale rondleidingen en wandel- en fietsroutes. Het publiek kan dan op verschillende locaties (die een binding hebben met deze beroemde architect) kennismaken met de ambachtsman en vormgever Pierre Cuypers.

Tijdens het Cuypersweekend staat de persoon Pierre Cuypers en zijn oeuvre centraal. Het museum bruist dat weekend van de activiteiten zoals speeddaten met kunst, een minitentoonstelling met pronkstukken van zoon Jos Cuypers, verhaal op zaal, workshop sjabloneren, 3D-geprinte kunst en lezingen over het leven en werk van Pierre Cuypers. Dit jaar staat vooral de renovatie van de muurschilderingen in Kasteel De Haar (bij Utrecht) centraal én de connectie tussen familie Cuypers en de Amsterdamse schilderes Thérèse Schwartze (1851 – 1918).

 

Verschillende ‘Cuyperslocaties’ haken in op het Cuypersweekend. Met dit weekend worden plekken en gebouwen, die een relatie hebben met architect Pierre Cuypers, in het licht gezet. Dit jaar doen mee: Cuypershuis Roermond, VVV Midden-Limburg, de Munsterkerk in Roermond, het Oude Kerkhof in Roermond, kasteel Aerwinkel in Posterholt en het Streekmuseum Stevensweert.