Bassist Ildo Nandja is geboren in Mozambique en woont momenteel in Maastricht. Hij volgt een master aan het Conservatorium Maastricht, met jazz/contrabas als hoofdvak.

Deze veelzijdige muzikant heeft een brede passie, variërend van Afrikaanse, Afro-Caribische, Straight-Ahead Jazz en hedendaagse wereldmuziek. Zijn belangrijkste invloeden komen van artiesten zoals Ray Brown, Anders Jormin, Joe Sanders, Shai Maestro, Avishai Cohen, Lionel Loueke, Gretchen Parlato en Morrie Louden.

Ildo gebruikt zijn Afrikaanse ritmische vaardigheden en expertise om in zijn composities geavanceerde en harmonische ideeën tot uitdrukking te brengen. Zijn geluid is een combinatie van Pan-Afrikaanse ritmes en melodieën, met invloeden uit de jazz en hedendaagse wereldmuziek. Deze muzikale diversiteit weerspiegelt zijn ervaringen in de muziekwereld, met als resultaat een combinatie van experimenteel en eclectisch geluid.

Hij trad op tijdens het More Jazz Series festival in Mozambique, met onder andere artiesten als Omar Sosa (Cuba) en Susanna Stivali (Italië) op het programma, en het INjazz Festival in Rotterdam.

De concerten zijn van 11.30 tot circa 13 uur, met in het midden een korte pauze. De toegangsprijs is € 10,- per persoon. Reserveren kan via 0475 – 359 102 of museum@roermond.nl.

Samenwerking Conservatorium Maastricht en Cuypershuis

Zowel Conservatorium Maastricht als het Cuypershuis vinden het belangrijk om studenten kansen te geven om zich op hoog niveau, experimenteel en artistiek onderscheidend te ontwikkelen. Daarom zetten zij een gezamenlijke programmering neer. De historische Cuyperszaal in Roermond is een van de bijzondere locaties in Limburg waar uitmuntende musici met een breed repertoire optreden.