Er is plaats voor maximaal 50 personen, de toegangsprijs is € 10,- per persoon. Reserveren kan via 0475 – 359 102 of museum@roermond.nl.

Cynthia is oprichtster van het cabaret ensemble Lola Marie & Les Chats Noirs en heeft daarnaast in de afgelopen jaren als zelfstandige en onafhankelijke operazangers bijgedragen aan vele internationale opera -, operette - & oratorium producties.

Wereldwijd trad zij op met André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest. Daardoor heeft zij meegewerkt aan vele internationale televisieproducties, DVD specials, “Cinema Live producties en spraakmakende evenementen als het “Dresdner Opernball” en de “Britt Classic Awards”.

In 2009 rondde sopraan Cynthia Knoch haar bachelor of music af aan het Conservatorium Maastricht. In 2011 sluit zij haar zangstudie aan de Hogeschool voor de Kunsten (conservatorium) in Tilburg Cum Laude af met de titel “Master of Music”. In de periode daarna volgt zij een studie bij de bas-bariton Tom Krause en bereikt zij de finale van de prestigieuze internationale zangwedstrijd “Ad Honorem Mozart”. Als beloning ontvangt zij van de Stichting “Voice Art” een beurs voor haar verdere vocale ontwikkeling.

Samenwerking Conservatorium Maastricht en Cuypershuis

Zowel Conservatorium Maastricht als het Cuypershuis vinden het belangrijk om studenten kansen te geven om zich op hoog niveau, experimenteel en artistiek onderscheidend te ontwikkelen. Daarom zetten zij een gezamenlijke programmering neer. De historische Cuyperszaal in Roermond is een van de bijzondere locaties in Limburg waar uitmuntende musici met een breed repertoire optreden.