Muzikant Alexandre Lesage mixt al op jonge leeftijd klassieke muziek met pop, rock en piano. In 2010 ontdekt hij zijn ware inspiratie: jazz en oefent hij veel in de Jazz Studio van Antwerpen. Sinds 2015 studeert hij aan het Conservatorium in Maastricht. Momenteel treedt hij op met bands als JJ Quintet, Arne Mollen Quartet en The Almost Contemporary Jazz Band. Als musicus componeert hij verschillende stijlen van elektronica en drums, met unieke combinaties als eindresultaat.

Het concert is van 11.30 tot circa 13 uur, met in het midden een korte pauze. Er is plaats voor maximaal 50 personen, de toegangsprijs is € 10,- per persoon. Reserveren kan via 0475 – 359 102 of museum@roermond.nl.

Samenwerking Conservatorium Maastricht en Cuypershuis

Zowel Conservatorium Maastricht als het Cuypershuis vinden het belangrijk om studenten kansen te geven om zich op hoog niveau, experimenteel en artistiek onderscheidend te ontwikkelen. Daarom zetten zij een gezamenlijke programmering neer. De historische Cuyperszaal in Roermond is een van de bijzondere locaties in Limburg waar uitmuntende musici met een breed repertoire optreden.